Light & Wonder Mengurangkan Hutang kepada  Bilion daripada .8 Bilion
Uncategorized

Light & Wonder Mengurangkan Hutang kepada $4 Bilion daripada $8.8 Bilion

Light & Wonder (NASDAQ:SGMS) sedang mengukuhkan kunci kira-kiranya secara besar-besaran, mengumumkan bahawa beban hutangnya kini $4 bilion, turun daripada $8.8 bilion.

Cahaya & Keajaiban
Ketua Pegawai Eksekutif Light & Wonder Barry Cottle mengumumkan nama Data HK baharu syarikat itu bulan lepas. Syarikat itu berkata ia secara mendadak mengurangkan beban hutangnya. (Imej: Business Wire )
Melalui beberapa siri urus niaga, termasuk penjualan unit SG Lotterynya, syarikat yang dahulunya dikenali sebagai Scientific Games sedang menyelesaikan liabilitinya pada masa yang tepat kerana Rizab Persekutuan menaikkan kadar faedah.

Syarikat itu menamatkan pinjaman berjangka $4.0 bilion sedia ada dan menebus $3.0 bilion nota bercagar dan tidak bercagar menggunakan hasil daripada pelupusan Perniagaan Loteri dan kemudahan pinjaman berjangka $2.2 bilion baharu,” menurut satu kenyataan. “Sempena pinjaman berjangka baharu itu, syarikat itu juga memasuki kemudahan kredit pusingan baharu bernilai $750 juta.”

Hasil daripada pengurangan hutang, Light & Wonder mengurangkan nisbah leverage hutang bersihnya kepada 3.9x daripada 6.2x. Dengan penambahan Keluaran HK pinjaman berjangka, purata tempoh matang hutang syarikat meningkat kepada 6.4 tahun.

Mengapa Ia Penting
Dengan mengurangkan leverage hutang bersihnya kepada 3.9x, Light & Wonder berada dalam jarak yang ketara daripada julat yang dikehendakinya iaitu 2.5x hingga 3.5x.

Leveraj yang lebih rendah berpotensi meletakkan pengeluar mesin slot untuk naik taraf kredit pada masa hadapan. Dalam penggredan awal syarikat itu awal bulan ini, Fitch Ratings menandakan Light & Wonder dengan penarafan sampah “BB.” Pengurangan hutang yang ketara juga menghasilkan penjimatan kos yang besar.

“Syarikat menganggarkan penjimatan faedah tunai tahunan sebanyak $225.0 juta hasil daripada tindakan ini,” katanya dalam kenyataan itu.

Syarikat yang berpangkalan di Las Vegas mungkin perlu memacu leveraj di bawah 3x untuk mencapai peningkatan kredit. Penarafan kredit yang lebih tinggi keluaran SGP bermakna syarikat boleh mengeluarkan hutang dengan kadar faedah yang lebih rendah.

Perkara yang Mencari Cahaya & Keajaiban
Saham Light & Wonder dikurangkan hampir 11% tahun ini, menyertai ekuiti perjudian lain yang mengalami penurunan. Tetapi pengurangan hutang daripada magnitud yang disebutkan di atas boleh menjadi pemangkin untuk saham.

Selain itu, persekitaran pasaran semasa tidak mesra kepada syarikat yang sarat hutang, tanpa mengira industri. Ciri-ciri dalam gaya termasuk pengurangan hutang, menjana aliran tunai percuma dan ganjaran pemegang saham — kotak semak Light & Wonder.

“Pembelian balik saham untuk mengembalikan modal yang besar kepada pemegang saham sekarang dan pada masa hadapan, dengan Syarikat terus aktif membeli balik saham di bawah kebenaran pembelian balik sahamnya yang bernilai $750 juta,” tambah syarikat itu.

Light & Wonder juga menyatakan ia mengambil pendekatan berdisiplin terhadap perbelanjaan modal pada masa hadapan dan keutamaannya ialah mengurangkan hutang, pembelian semula saham dan berpotensi, penggabungan dan pengambilalihan oportunistik.