Pemenang Loteri Kebangsaan Kehabisan Masa untuk Menuntut Hadiah Besar
toto

Pemenang Loteri Kebangsaan Kehabisan Masa untuk Menuntut Hadiah Besar

Beberapa pemain loteri di UK mungkin duduk untuk memenangi tiket tanpa Data SGP menyedarinya. Dua pemain baru-baru ini memenangi hadiah enam angka, tetapi tidak ada yang tampil untuk mengumpul, dan masa semakin suntuk.

Loteri EuroMillions
Seorang pemain loteri mengisi tiket loteri EuroMillions. Dua pemenang bertuah masih belum tampil untuk menuntut hadiah mereka, dan masa semakin suntuk. (Imej: Getty Images)
Seseorang di daerah Manchester di Trafford memenangi £1 juta (AS$1.2 juta) dalam cabutan EuroMillions pada 1 April. Pemenang tidak mempunyai banyak masa lagi untuk menuntut hadiah, dengan hari Rabu, 28 Sept, menandakan hari terakhir.

Pilihan Jutawan Maker undian membawa kepada kemenangan. Kod untuknya ialah TVCV 85411, walaupun pemenang mungkin tidak menyedarinya.

Sekiranya dia tidak tampil ke hadapan, Loteri Kebangsaan akan dapat menyimpan semua wang itu. Ia kemudian boleh menggunakan wang tunai untuk membiayai pelbagai program komuniti, yang merupakan salah satu sebab loteri wujud.

Ia bukan perkara biasa bagi sesetengah pemain untuk menunggu lama sebelum Togel SDY menuntut kemenangan loteri mereka. Sepasang pemenang Mega Millions di AS mengambil masa dua bulan untuk tampil ke hadapan atas kemenangan $1.33B mereka. Walau bagaimanapun, pemenang dikehendaki menuntut hadiah mereka dalam masa tertentu.

Badan Amal Akan Menerima Lagi Tidak Lama Lagi
Camelot masih menjalankan persembahan di belakang Loteri Nasional, walaupun ia tidak akan melakukannya lebih lama lagi. Allwyn akan mengambil alih pada Februari 2024, tetapi peralihan mungkin tidak akan berjalan lancar.

Apabila selesai, pengendali loteri baharu berjanji untuk memperuntukkan lebih banyak wang untuk tujuan yang layak. Kemas kini dari beberapa hari yang lalu berkata ia akan dapat “menggandakan” jumlah. Syarikat itu juga berjanji untuk meningkatkan inisiatif perjudian yang bertanggungjawab melalui inovasi dan teknologi.

30 dan Mengira
Pemenang loteri di Belfast mempunyai lebih banyak masa, tetapi kira detik mereka juga diteruskan. Tiket di luar sana bernilai £1 juta daripada cabutan EuroMillions pada 26 April masih belum dibentangkan.

Dalam cabutan itu, seorang Millionaire Maker berjaya, tetapi pemenang nampaknya tidak tergesa-gesa untuk menuntut hadiah. Kodnya ialah XFGV 45262, jadi sesiapa yang bergantung kepada tiket lama harus menyemak sama ada mereka mempunyai perlawanan.

Tiket itu disertakan dengan kod Millionaire Maker yang unik dalam setiap cabutan EuroMillions. Kadangkala, boleh dibayangkan bahawa pemain hanya menyemak Pengeluaran HK nombor utama tanpa mengesahkan kod Millionaire Maker. Jika nombor cabutan adalah awek, mungkin tiket itu berakhir di dalam tong sampah.

Pemenang cabutan Loteri Kebangsaan mempunyai 180 hari untuk membentangkan tiket mereka. Dalam kes ini, tarikh akhir ialah 23 Okt. Memandangkan maklumat cabutan Loteri Kebangsaan adalah dalam talian dan pada apl platform dan di kedai runcit di mana-mana sahaja, hanya beberapa saat sahaja untuk seseorang mengetahui sama ada mereka seorang jutawan segera.