WPT CHOCTAW – IMBAS KEMBALI PADA JUARA WPT
Uncategorized

WPT CHOCTAW – IMBAS KEMBALI PADA JUARA WPT

Selepas berehat selama dua tahun, Jelajah Poker Dunia kembali ke Kasino dan Resort Choctaw di Durant, Oklahoma. WPT https://htourist.net/ Choctaw bernilai $3,700 ditetapkan pada 23-27 Julai dan disertakan dengan jaminan $1 juta. Kali ini perjalanan ke selatan datang sedikit lebih awal daripada biasa, tetapi menjadikan masa yang sesuai untuk bermain kolam, menikmati makan malam stik dan bermain poker yang serius.

Ini menandakan edisi kelima acara itu, yang telah menjadi salah satu perhentian paling popular dalam lawatan itu. Choctaw menawarkan adegan poker yang hebat dan telah menampilkan beberapa jadual akhir utama dan cerita hebat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Berikut adalah sejarah acara tersebut.

Musim XIV

Juara Jason Brin

Acara sulung itu bermula pada 2015 dan telah menarik minat 1,175 orang untuk kumpulan hadiah bernilai $4 juta. Jason Brin, dari Desoto, Kansas, menduduki tempat teratas untuk $682,975. Dia melihat kenaikannya sebagai satu pengijazahan.

“Memenangi WPT Choctaw yang pertama benar-benar impian yang menjadi kenyataan,” katanya. “Ia adalah penyertaan pertama saya dalam acara WPT. Sejujurnya, pada pandangan saya ia sangat serupa dengan ‘kesan Penghasil Wang’ untuk WPT. https://sinarlampung.com/ Saya bermain kuat di litar tengah secara eksklusif selama beberapa tahun, cukup lama sehingga kebanyakan orang mengenali saya.

“Selepas saya menang, ramai pemain di litar itu diangkat ke acara WPT. Malah, lima tahun selepas kemenangan saya, saya melihat ratusan pemain litar tengah biasa itu memasuki pelbagai acara WPT di seluruh negara. Untuk sedikit terlibat dalam melihat pemain baharu itu membuat lompatan ke WPT adalah sangat menggembirakan.”

Merebut gelaran WPT itu bukanlah mudah, terutamanya dengan pemain seperti Jake Schindler dan Darren Elias di meja akhir. Brin tetap pada pelan permainannya bagaimanapun dan bergerak mengatasi konfrontasi besar sebelum bercakap dengan Andy Hwang.

“Untuk berada di meja akhir dengan dua pemain berprofil tinggi seperti Darren dan Jake adalah menarik dan menakutkan pada masa yang sama,” katanya. “Mereka ini pembunuh. Saya tahu untuk mengelakkan mereka dalam periuk dan bermain dalam kedudukan. Apabila saya melakukannya, saya melakukan yang terbaik untuk memastikan semua periuk kecil bersama mereka untuk mengehadkan kerosakan yang boleh ditimbulkannya. Andy berlari di atas meja sepanjang malam. Syukurlah untuk saya, dia menyingkirkan Darren dan Jake di sepanjang jalan.”

Brin tidak pernah terlepas WPT Choctaw dan hadir ke acara yang akan datang berikutan larian yang mendalam https://tropecol.com/ di WPTDeepStacks di Venetian. Dia tidak sabar untuk kembali ke Oklahoma.

“Saya suka padang besar dan Choctaw sentiasa menarik orang ramai,” katanya. “Hartanah ini cantik dan saya sekeluarga menggunakan perhentian ini sebagai percutian keluarga semasa acara ini. Isteri dan anak-anak suka tempat itu. Kolam renangnya luar biasa, biliknya hebat, kemudahannya tiada tandingannya, dan kanak-kanak suka The District di tingkat bawah.”

Musim XV

Juara James Mackey

Choctaw menghasilkan satu lagi jadual akhir yang sukar dengan Craig Varnell, Jack Duong, dan Benjamin Zamani antara mereka yang bertarung untuk merebut gelaran. James Mackey naik ke puncak, bagaimanapun, mengatasi bidang 1,066 untuk hari gaji $666,758. Acara itu sekali lagi menghasilkan kumpulan hadiah $3.6 juta yang kukuh.

Kemenangan itu membawa sedikit pembenaran untuk Mackey. Dia hampir menyertai Kelab Juara-Juara WPT pada Musim XII menduduki tempat ketiga dalam WPT Seminole Hard Rock Poker Showdown untuk $441,128. Bagi Mackey, kemenangan Choctaw menambah kerjaya poker yang sudah mengagumkan dan dia kini mempunyai lebih daripada $4.2 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung.